29 jul. 2022

-  Persbericht

Zon langs de A7, de eerste subsidieloze zonneparken voor de pilot ‘Hernieuwbare energie op Rijksgrond’

Amsterdam, 29 juli 2022. Het project Zon langs de A7 -onderdeel van het pilotprogramma ‘Hernieuwbare energie op Rijksgrond’- is definitief gegund aan Ecorus (www.ecorus.com). De specialist in grootschalige zonne-energieprojecten gaat voor deze pilot op en nabij een viertal knooppunten langs de A7 in Noord-Holland, in samenspraak met de omgeving, de eerste subsidieloze zonneparken ontwikkelen, bouwen en exploiteren. De parken zullen medio 2024 verrijzen bij Wognum, Abbekerk, Medemblik en Middenmeer. Zie de bijlage voor de ontwerptekeningen.

 

Hernieuwbare energie op Rijksgrond

Rijkswaterstaat, het Rijksvastgoedbedrijf en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland werken sinds eind 2018 in opdracht van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat samen in het pilotprogramma ‘Hernieuwbare energie op Rijksgrond’. In dit programma wordt onderzocht en geleerd hoe rijksgrond zo optimaal mogelijk en met maatschappelijk draagvlak kan worden ingezet voor het opwekken van hernieuwbare energie. Het project Zon langs de A7 is samen met de Gemeente Medemblik, gemeente Hollands Kroon en de provincie voorbereid. De parken worden geplaatst op Rijksgrond en deels op grond van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier.

Francois Bonajo, projectleider Hernieuwbare Energie en Projecten:

”Ecorus heeft door middel van haar inschrijving laten zien dat een kwalitatief hoogwaardige invulling op het gebied van participatie samen gaat met een financieel goede aanbieding op een ingewikkelde locatie.”

 

Subsidieloze zonneparken

René Houtwipper, senior ontwikkelaar Ecorus: “Subsidieloze zonneparken zijn wat ons betreft de toekomst. We hebben alle solar specialisten uit de waardeketen onder ons eigen dak -we noemen dat de ‘one stop shop’- waardoor we in multidisciplinaire teams heel efficiënt kunnen bouwen. Het spreekt voor zich dat we erg blij zijn met deze gunning en hebben er alle vertrouwen om ook dit subsidieloze project tot een succes maken. Binnenkort zullen we starten met het betrekken van de omgeving bij het project, wat betekent dat we in gesprek gaan met alle relevante stakeholders, zoals gemeenten, kernraden en omwonenden.”

– – – – – – – –

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

René Houtwipper

Projectontwikkelaar Zonneparken Ecorus Development

06-36161110

Zon langs de A7, de eerste subsidieloze zonneparken voor de pilot ‘Hernieuwbare energie op Rijksgrond’

Meer nieuwsberichten

25 apr. 2023
-  Persbericht
Ecorus Home start met eigen installatieteam
12 apr. 2023
-  Persbericht
Inzet drone voor optimaal legplan zonnepanelen
23 feb. 2023
-  Nieuwsbericht
Zon langs de A7: aanpak en lessons learned
22 feb. 2023
-  Persbericht
Ecorus voorziet alle woningen Stek van zonnestroom.

Vrijblijvend
advies op maat .

Verduurzamen willen wij allemaal, maar wat is de juiste stap om direct te verduurzamen? Maak een afspraak met een van onze solar adviseur voor een advies op maat. Geheel vrijblijvend.