22 Nov. 2022

-  News item

Ecorus wint Duurzaamheidsprijs Utiliteit!

Utiliteitsproject van het jaar: Zonneweide Groetpolder

Het sprookjesachtige Slot Zeist was het toneel van de eerste editie van het gala dat de zonne-energiesector in het zonnetje zette. Van de maskerpersonages Hout & Hout die zich voortbewogen op wind- en zonne-energie tot het exquise diner: de ongeveer 200 aanwezigen lieten zich met groot plezier fêteren en reflecteerden op een bijzonder jaar.

De eerste award van de avond werd toegekend aan het Utiliteitsproject van het jaar. Winnaar is het project Zonneweide Groetpolder dat werd gerealiseerd door Ecorus. Het 4 kilometer lange zonnepark in de gemeente Hollands Kroon, meandert langs een dijk waardoor de landschappelijke inpassing optimaal is.

Brand & Marketing Director Gilbert James Weber is in zijn nopjes met de winst: ‘Het zonnepark met 44.712 zonnepanelen is via cable pooling aangesloten op de netaansluiting van de naastgelegen windmolens. Deze prijs is een kroon op ons werk en de vele uitdagingen die in dit project zijn overwonnen.’

Ecorus wint Duurzaamheidsprijs Utiliteit!

More news items

15 Mar. 2024
-  News item
Ecorus and Wienerberger: Business Partners in crime for the Next 16 Years
07 Mar. 2024
-  News item
Ascend to sustainability: Heldair II's solar development lands beside maritime airbase.
01 Mar. 2024
-  Press release
Solar panel project in Holy great success
22 Feb. 2024
-  Press release
Ecorus spearheads major CPPA with Fastned and GLP

Receive tailor-made advice without obligation

We all want to become more sustainable, but what is the right step to immediately become more sustainable? Make an appointment with one of our solar consultants for tailor-made advice. Without charge.