Industrie geeft vorm aan groene toekomst

In de maaksector is verduurzaming een belangrijke opgave voor ieder bedrijf dat relevant wil blijven. Daarom werkt ook de industrie hard aan haar groene toekomst. De inzet van zonnestroom past daar naadloos in. De elektriciteitsbehoefte is er doorgaans groot. En de bedrijven beschikken vaak over grote bedrijfsterreinen of bedrijfsdaken. Hierdoor is het al snel rendabel om (een deel van) de stroombehoefte af te dekken met zonnestroom. Met zonnestroom maakt de industrie haar maatschappelijke verantwoordelijkheid niet alleen goed zichtbaar, het geeft vorm aan haar groene toekomst.

'One Stop Solar Shop' met track record

Ecorus is de ‘one stop solar shop’ met een solide track record in het ontwikkelen, ontwerpen en aanleggen van grootschalige zonnesystemen op fabrieken die continu in bedrijf zijn. Uiteraard mogen de bedrijfsprocessen bij de inrichting van zonnestroom op geen enkele manier mogen worden verstoord. Ecorus biedt volledige ontzorging in alle aspecten van het project. Om een optimaal te garanderen en om risico’s te beperken, werken we niet met onderaannemers. Alle specialistische kennis hebben we in eigen huis.

Zonnestroominstallatie ontwikkelen

Specialist met meerwaarde

We brengen alle betrokken partijen bij elkaar, zoeken technisch en juridisch alles uit, maken een sluitende business case, regelen alle vergunningen en brengen uiteindelijk iedereen op een lijn om de beste installatie te kunnen bouwen. Onze meerwaarde als specialist ligt bij het creëren van de nodige innovatieve oplossingen.

Risico-mitigatie is cruciaal

Calamiteiten tijdens de installatie van zonnesystemen kunnen leiden tot extreme bedrijfsschade. Onze industriële klanten kunnen vertrouwen op ons solide trackrecord. Onze expertise omvat onder andere risicomitigatie – bijvoorbeeld op het vlak van brandveiligheid, het belasten van daken en het aansluiten van een installaties onder bijzondere omstandigheden – maar ook grip creëren tijdens het managen van projecten.

Contact & Advies

Vragen of advies nodig omtrent het ontwikkelen of bouwen van uw zonnestroominstallatie? Onze Solar Adviseurs staan u graag te woord.

Benieuwd wat
uw dakoppervlakte
kan opleveren?

Zonnestroominstallaties in uw markt

Arcelor Mittal

2019  ●  
Dakproject  ●  
BE

Timmerfabriek Carper

2019  ●  
Dakproject  ●  
NL

Frisaye

2016  ●  
Dakproject  ●  
BE
Klantverhaal-Ecorus-Industrie

Klantverhaal ALDEL

‘We gaan netcongestie te lijf met samenwerking en technische vindingrijkheid”
Ahold-Logo
20-06-2020  ●  
Artikel

‘We gaan netcongestie te lijf met samenwerking en technische vindingrijkheid”

Ecorus ondertekende eind 2019 een overeenkomst voor het plaatsen van 20 MegaWatt aan zonnepanelen op en naast de productiehalle…
30-04-2020  ●  
Artikel

Risicopreventie: tips voor een veilige installatie van zonnepanelen

Een pv-installatie met zonnepanelen is niets anders dan een elektrotechnische installatie. In theorie kan daarin kortsluiting ontstaan met brand als gevolg. In de praktij…
09-04-2020  ●  
Artikel

Uitval van productie door zonnepanelen: een gegronde vrees of onnodige twijfel?

In dit interview proberen wij risico’s rondom zonne-installaties bespreekbaar te maken. Met vandaag het eerste deel van het open en transparante interview met managing pa…