Persbericht  ●  
07-10-2016

Waarom nu het moment is om te investeren in zonnepanelen

Een veel voorkomende vraag: Omdat de techniek zo snel verbetert, zou ik niet moeten wachten met investeren op zonnepanelen?&nbsp

1. Techniek staat nooit stil
Techniek zal nooit stil staan en er is altijd ruimte voor verbetering. Dit neemt niet weg dat op dit moment zonnepaneleninstallaties van goede kwaliteit worden aangeboden voor een gunstige prijs. De panelen wekken veel energie op en een goed georiënteerd dak kan al snel in het stroomverbruik van één huis/gezin voorzien.

2. Terugverdientijd was nog nooit zo kort
Doordat de techniek de laatste jaren met een sneltreinvaart vooruit is gegaan is de terugverdientijd bijna dubbel zo kort geworden. Dit komt doordat de zonnepanelensystemen steeds verder ontwikkeld zijn en daarnaast is de prijs van één zonnepaneel ook nog eens verder gedaald. Voor uw beeld: als u nu 16 panelen aanschaft met een vermogen van 260 wattpiek, dan heeft u al binnen 10 jaar uw investering terug. Een zonnige toekomst toch?

3. Kijken naar de toekomst
Als we naar de toekomst kijken staan we aan de vooravond van revolutionaire oplossingen. Denk aan opslag. Dit is misschien wel de grootste oplossing waar we naar uit kijken. Hierdoor kunt u straks niet alleen energie opwekken maar ook opslaan. Hierdoor kunt u straks uw woning geheel zelf voorzien van (duurzame) energie.

Wij horen het u al denken; ja leuk die toekomst maar waar staan we nu? Het klinkt inderdaad als een perfecte droom, maar we moeten ook zo realistisch zijn dat dat de toekomst is. Momenteel hebben we echter een andere hele grote batterij tot onze beschikking; het energienetwerk. Wanneer u nu meer opwekt dan dat u verbruikt levert u terug naar het net tegen een vergoeding. Dit voordeel zal in de loop der tijd veranderen, maar tot het zover is kunt u hiervan blijven profiteren. En wellicht tegen die tijd zijn de oplossingen zoals energieopslag al een stuk verder.

4. Levert meer op dan uw spaarboekje
Door te investeren in zonne-energie investeert u niet alleen in een duurzamere wereld maar ook in uw eigen portemonnee. Doordat de terugverdientijd zo kort is geworden wordt het rendement logischerwijs hoger. Daarnaast staat op dit moment de rente zo laag dat u meer rendement hebt door te investeren in zonnepanelen dan uw geld op de spaarrekening te zetten.

5. Samen verduurzamen we de wereld
Ecorus is bezig de wereld te verduurzamen, daarbij hebben we wel uw hulp nodig. Graag kijken wij verder de toekomst in. Het ijs smelt en de wereld gebruikt nog steeds veel energiebronnen die zorgen voor veel uitstoot van CO2. Wij denken dat het nu de tijd is om daar verandering in te brengen. Met een zonnepanelensysteem van 10 stuks bespaart u al zo’n 1100 kg CO2 per jaar. Dit staat bijna gelijk aan 10.000 km autorijden. Laten we nu de daad bij het woord voegen en beginnen met het verduurzamen van de wereld.

Het is nu makkelijker dan ooit om tot 100% te gaan besparen op uw energierekening. Ecorus helpt u hier graag bij

Auteur

Gerelateerd nieuws

Het Nationaal Zonne-energie Fonds gaat Nederland op de kaart zetten als zonne-energieland
24-07-2020
Investeringsfonds Patronale Solar -dochter van de Belgische levensverzekeraar Patronale Life- heeft samen met de Nederlandse zonne-energiespecialist Ecorus een nieuw fond…
Ecorus en Aldel creëren nieuwe energiehub
23-06-2020
Ecorus ondertekende eind 2019 een overeenkomst voor het plaatsen van 20 MegaWatt aan zonnepanelen op en naast de productiehallen van aluminiumproducent Aldel in Farmsum. …
Aldel and Ecorus create energy hub: microgrid to tackle congestion
23-06-2020
Netherlands-based aluminium producer, Aldel, is to partner with solar specialist Ecorus in a new initiative which is seeking to accelerate the development of solar power …