Wij ademen, denken, doen en geloven in zonnestroom.
Dat is ons DNA. Wij zijn Ecorus.

Waarom doen wij wat wij doen?

Met onze passie voor techniek en de fascinatie voor zonne-energie die we van jongs af aan hadden, was de raison d’être van ons bedrijf van meet af aan helder en duidelijk.

Wij willen meewerken aan een betere, duurzamere wereld, zonder fossiele energie, zonder CO2. Zonne-energie zou daarin een substantieel aandeel hebben. Maar het moet wel de grootst mogelijke bijdrage zijn; het moet impact maken. Want wij willen het verschil maken.

Zonne-energie is in onze visie het nieuwe olie en gas. Het is de nieuwe standaard.

Impact maken met zonne-energie

Van alle duurzame, hernieuwbare energiebronnen heeft zonnestroom verreweg het grootste potentieel. Zij heeft een beperkte landschappelijke impact en is niet afhankelijk van water. Zo heeft zonnestroom een ruimtelijke impact van slechts 0.25% van al het landoppervlak ter wereld en 2% van het land in Nederland.

Van pionier naar solar specialist

Ecorus wordt opgericht door Philippe Vanhoef en Raphael Janssens
Ecorus betreedt Nederlandse markt
Ecorus lanceert eerste lease-concept voor woningcorporaties
Ecorus bouwt eerste grootschalig zonnepark in Nederland
Ecorus lanceert eerste trafo voor zonneparken
Ecorus bouwt grootste zonnedak in recordtempo
Ecorus bouwt krachtigste zonnedak van Europa
2010, België
2014, Nederland
2014, Den Helder
2016, Purmerend
2016, Nederland
2019, Gent
2020, Venlo

Solar specialist van A tot Z

In 10 jaar zijn we gegroeid van pionier naar solar specialist en worden we in de markt gezien als een autoriteit in het bedenken, bouwen, beheren en financieren van de technisch best renderende zonne-energiecentrales.

Maatschappelijk betrokken

We zijn een verticaal geïntegreerde groep van solar specialisten. We zijn maatschappelijk betrokken solar engineers en experts die met autoriteit, slagkracht en vanuit een oprechte overtuiging
het aandeel zonne-energie substantieel willen laten groeien. Dat doen we samen met onze klanten en andere belangengroepen.
Zodoende maken we impact in de energietransitie. Doet u mee?