Vraag nu in 10 minuten de SDE++ aan.
Dat levert u geen windeieren op.

Vanuit uw groene hart wilt u vanzelfsprekend ook uw bedrijf verduurzamen. Maar door de huidige onzekere covid-situatie heeft zonnestroom nu geen top-prioriteit. U wacht dan ook liever nog een jaartje tot de volgende subsidieronde… 

Waarom het toch loont om nu de SDE++ aan te vragen en de subsidie veilig te stellen

Bij toekenning van de SDE++ subsidie wordt het bedrag vastgezet voor het jaar waarin je aanvraagt. Afhankelijk van de grootte van je zonnestroominstallatie, heb je tot 3 jaar de tijd om je installatie op te bouwen. En dat maakt zo snel mogelijk aanvragen wél interessant!

Stel, je hebt in 2020 SDE toegekend gekregen en je bouwt in 2022. Omdat de technieken steeds goedkoper worden en het bouwen ook, is de offerte in 2022 in de praktijk vaak lager dan dezelfde offerte uit 2020. Maar je krijgt de subsidie op basis van de installatiekosten uit 2020, terwijl die zijn gedaald. Als je een jaar later SDE++ aanvraagt, krijg je een lager netto subsidiebedrag.

Zo vroeg mogelijk aanvragen, is dus ons devies. De zonnestroominstallatie bouwen kan in de jaren erna nog wel. Eerst die subsidie maar eens veiligstellen.

De subsidie is fors, maar..​

Momenteel is het maximale fasebedrag 74€/MWh/jaar. Dat komt omgerekend neer op een waarde van 160€/m2 bruikbaar dakoppervlak. In 2014 was dat nog 147€/MWh/jaar of 315€/m2. De subsidie is substantieel, maar de regeling versobert.

Geen addertjes onder het gras​

Bij Ecorus regelen we de SDE++-subsidie-aanvraag voor onze klanten. Zonder kosten, zonder verplichtingen, zonder boetes en met onze volledige medewerking als je met een ander bedrijf verder wilt gaan. Dat vinden wij heel normaal en logisch.

SDE subsidie 2020

Wachten werkt in je nadeel.
De SDE regeling versobert elke keer

Nu de subsidie aanvragen, zorgt ervoor dat je die direct in de zak hebt

Daarna heb je 3 jaar de tijd om keuzes te maken

Ecorus regelt alles. Gratis en vrijblijvend. No strings attached

SDE subsidie: van duurzame energie, naar CO2-reductie

De Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+) ondersteunt op dit moment nog steeds grootverbruikers, zoals bedrijven, organisaties en (non-profit)instellingen, bij het opwekken van duurzame energie met een exploitatiesubsidie. Een nieuwe regeling zorgt ervoor dat de huidige SDE+ regeling vanaf volgend jaar een nieuwe invulling én een nieuwe naam krijgt: SDE++. De focus van de stimuleringsregeling verschuift, met het oog op de landelijke klimaatdoelstellingen, van het opwekken van duurzame energie naar het aanmoedigen van CO2-reductie. Inmiddels heeft de overheid, op advies van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL), de hoofdcategorieën voor de SDE++ subsidieregeling bekendgemaakt. Medio 2020 krijgen projecten rond hernieuwbare energie, hernieuwbaar gas, hernieuwbare warmte, gecombineerd opwekken en CO2-reductie prioriteit.

Het beschikbare subsidiebudget wordt in 2020 gehalveerd van 10 miljard naar 5 miljard euro. Nieuwe technieken, zoals Carbon Capture & Storage en industriële restwarmte krijgen bovendien voorrang op zonne-energieprojecten. Op het moment dat de vernieuwde regeling in werking treedt, daalt hierdoor niet alleen het basisbedrag per kWh, maar ook de kans op subsidie voor zonne-energieprojecten. Genoeg redenen om niet alleen voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee nog dit jaar een SDE subsidie voor zonnepanelen aan te vragen. Hoe dit te doen? Daar helpt Ecorus u graag bij.

Meer weten?

17-06-2020  ●  
Artikel

Er is geen reden om het niet te doen

De plaatsing van zonnepanelen op bedrijfspanden is een no-brainer, stellen Ecorus-oprichters Raphael Janssens en Philippe Vanhoef. Het levert vastgoedeigenaren een stabie…
05-03-2020  ●  
Artikel

Wat maakt Ecorus succesvol in het aanvragen van de sde subsidie?

De laatste SDE+ subsidieronde voor zonnedaken en zonneparken komt eraan. Door het stijgende aantal criteria helpt het om dit traject te doorlopen met een betrouwbare part…
07-02-2020  ●  
Artikel

Zonnepanelen op dak of grond: huren, leasen of kopen?

Wie een aanvraag voor SDE+-subsidie wil indienen, zal eerst een haalbare businesscase moeten opstellen. Dat betekent keuzes maken. Gaat u de zonnepanelen kopen, huren of …