24 okt. 2023

-  Nieuwsbericht

Dankzij Ecorus werkt Xidoor met zonne-energie van eigen en ander dak.

In een wereld waar duurzaamheid steeds meer centraal staat, maakt Xidoor indrukwekkende stappen naar een groenere toekomst. Samen met energieleverancier Scholt Energy en vastgoedontwikkelaar GLP, heeft het bedrijf een Corporate Power Purchase Agreement (CPPA) ondertekend. De CPPA is tot stand gekomen dankzij Ecorus die eerder al de daken van de fabrikant van binnendeuren en binnendeurkozijnen uit Someren heeft voorzien van zonnepanelen.

Een Corporate Power Purchase Agreement biedt ondernemingen de mogelijkheid om zonne-energie in te kopen die niet op hun eigen locatie is opgewekt. Met deze CPPA krijgt Xidoor niet alleen zonne-energie van de panelen op haar eigen dak, maar neemt het bedrijf ook zonne-energie af van een indrukwekkend zonnedak op een pand van logistiek vastgoedontwikkelaar GLP. Een zonnedak dat door Ecorus is gerealiseerd.

Oude vrienden, nieuwe doelen

Het is niet de eerste keer dat Xidoor en Ecorus de krachten bundelen. De samenwerking begon twee jaar geleden toen Xidoor Ecorus benaderde om haar beschikbaar dakoppervlak te voorzien van 6.000 zonnepanelen. Dankzij deze zonnepanelen kon de onderneming voor een aanzienlijk deel in haar energiebehoefte voorzien. John Dortants, CFO Xidoor: “Door de stijgende energieprijzen wilden we ook voor de rest van onze energiebehoefte vertrouwen op de kracht van de zon. Een CPPA bleek daarvoor de ideale manier.”

De kracht van samenwerken

Zo’n CPPA kan natuurlijk alleen tot stand komen als verschillende partijen met elkaar samenwerken. Mike Dusseldorp, Head of PPA and energy markets Ecorus: “Bij Ecorus staan we bekend om onze innovatieve aanpak. Met een CPPA koppelen we bedrijven die zelf niet of niet-volledig in hun energiebehoefte kunnen voorzien met zonnepanelen aan projecten waar wel zonne-energie wordt opgewekt, maar niet direct wordt afgenomen.” In dit geval had logistiek vastgoedontwikkelaar GLP een flink dakoppervlak beschikbaar bij een distributiecentrum in Oss. Dit dak werd door Ecorus voorzien van zonnepanelen en dankzij de inspanning van energieleverancier Scholt Energy benut Xidoor nu de maximaal mogelijke ruimte in afname van zonne-energie.

Passend bij toekomstvisie Xidoor

Met deze CPPA gaat Xidoor vanaf volgend jaar een commitment aan om voor een periode van 15 jaar de volledige productie van zonne-energie van het dak in Oss af te nemen. Daarmee verdubbelt het bedrijf haar jaarlijkse zonne-energieconsumptie. Een grote stap, die past bij de toekomstvisie van Xidoor. Dennis Gouka, CEO Xidoor: “Het is een commitment dat duidelijk verder gaat dan een tijdelijke trend of een kortetermijnoplossing. Hiermee laten we

niet alleen zien dat we milieubewust bezig zijn, het past ook in onze strategische visie voor de komende jaren.” Door volledig in te zetten op zonne-energie toont Xidoor haar vooruitziende blik op de toekomst van energie. Het bedrijf zet nieuwe normen voor de industrie neer en versterkt zo haar positie als leider in duurzaamheid.

 

cppa xidoor

[foto] V.l.n.r. Mike Dusseldorp (Ecorus), Dennis Gouka (CEO Xidoor), John Dortants (CFO Xidoor) en Maarten Henkelmans (Scholt Energy)

cppa xidoor

Dankzij Ecorus werkt Xidoor met zonne-energie van eigen en ander dak.

Meer nieuwsberichten

07 dec. 2023
-  Nieuwsbericht
Ecorus helpt Wienerberger bij realiseren duurzame ambities.
06 dec. 2023
-  Nieuwsbericht
Next Level en Ecorus verlengen samenwerking
21 sep. 2023
-  Nieuwsbericht
Lidl sluit een van de grootste Solar Corporate Power Purchase Agreements van Nederland 
08 sep. 2023
-  Persbericht
Collectieve inkoop zonnepanelen succesvol afgerond!

Vrijblijvend
advies op maat .

Verduurzamen willen wij allemaal, maar wat is de juiste stap om direct te verduurzamen? Maak een afspraak met een van onze solar adviseur voor een advies op maat. Geheel vrijblijvend.