01 dec. 2022

-  Persbericht

Nieuwe kweekvijver met technisch talenten voor installatiebedrijven

Samen met Chapter lanceert Ecorus -leider in zonnestroom-implementaties voor woningbouwcorporaties- nieuwe laagdrempelig omscholingstrajecten naar PV-monteur. Ecorus levert via haar installatiepartners de praktijkopleiding -een goede startend PV-monteur moet de kans krijgen om ook in de praktijk te leren- en Chapter vindt de nieuwe talenten en leidt hen op tot startend zonnepanelen-monteur. Het initiatief levert een nieuwe kweekvijver op met technische talenten voor installatiebedrijven.

 

Concrete hulp voor installatiepartners

“Iedereen in de sector onderkent een groot tekort aan installatiecapaciteit, waardoor de implementaties bij huurders van woningcorporaties stagneren. Met Chapter hebben we een goede partner gevonden die ervoor gaat zorgen dat installatiebedrijven kunnen groeien door de aanwas van gemotiveerd technisch personeel. Voor woningbouwcorporaties betekent het dat wij kunnen versnellen in de verduurzaming van hun woningen. ” Sander van der Laan, directeur Ecorus Home.

“Het is Chapters’ missie om het huidige gat in de arbeidsmarkt te verkleinen door mensen, die nu vast zitten in hun werk en een latente behoefte aan een nieuw beroep hebben, te vinden en om te scholen richting maatschappelijk relevante krapteberoepen. Voor de zonne-energiesector hebben we een methode ontwikkeld die laagdrempelig, leuk en effectief is.” Rutger Laman Trip, COO Chapter.

 

De Chapter methode

Het omscholingsplatform van Chapter is gebaseerd op de ervaring die de oprichters eerder opdeden met het neerzetten van Squla, een succesvol online leerplatform voor scholieren. De kern van de leermethode is gespreid leren, wat het laagdrempelig en behapbaar maakt. De zogenaamde Chapter-methode bestaat uit vier simpele stappen:

  1. Chapter zoekt en vindt gemotiveerde mensen die PV-installateur willen worden.
  2. Screening; ben je fit en sterk? Heb je affiniteit met techniek? In bezit van rijbewijs? Geen last van hoogtevrees en gemotiveerd?
  3. Start van het online programma tot PV-monteur (4-6 weken).
  4. De beste kandidaten worden voorgesteld aan potentiële werkgevers

De volgende omscholingsprogramma’s die ontwikkeld zullen worden zijn onder andere warmtepomp monteur en laadpaal installateur.

Nieuwe kweekvijver met technisch talenten voor installatiebedrijven

Meer nieuwsberichten

21 sep. 2023
-  Nieuwsbericht
Lidl sluit een van de grootste Solar Corporate Power Purchase Agreements van Nederland 
08 sep. 2023
-  Persbericht
Collectieve inkoop zonnepanelen succesvol afgerond!
03 aug. 2023
-  Nieuwsbericht
Zonnepanelen zijn hot
27 jun. 2023
-  Nieuwsbericht
Dankbaar werk voor een doelgroep die het hard nodig heeft

Vrijblijvend
advies op maat .

Verduurzamen willen wij allemaal, maar wat is de juiste stap om direct te verduurzamen? Maak een afspraak met een van onze solar adviseur voor een advies op maat. Geheel vrijblijvend.