27 jun. 2023

-  Huurder in het zonnetje

“Ons aquarium met tropische vissen én hoge watertemperatuur verbruikt veel stroom, dus zonnepanelen zijn voor ons erg handig”

Richard en Thea de Boer wonen in een eengezinswoning via woningcorporatie
Rijswijk Wonen. Ze wonen hier al zo’n 30 jaar met veel plezier. Sinds februari dit jaar hebben ze 8 zonnepanelen op het dak liggen.

“De besparing is voor ons de belangrijkste reden geweest om mee te doen”

Nadat Richard en Thea de brief van Rijswijk Wonen & Ecorus hadden ontvangen, hebben zij zich direct aangemeld. “Dat hebben we eenvoudig online gedaan”, zegt Thea. De besparing op de energierekening is hierbij de belangrijkste reden geweest om mee te doen. Met name vanwege hun aquarium met tropische vissen én hoge watertemperatuur, is dat toch wel een van onze apparaten die veel stroom verbruikt.

Naast de besparing op de energierekening vinden ze het fijn om op deze manier een steentje bij te dragen aan een beter milieu. Ook geeft Richard aan dat de zonnepanelen warmte tegenhouden op de zolder. “In de zomer scheelt dat toch weer zo’n 1 à 2 graden”, zegt Richard.

 “De installateurs werkten veilig”

Voorafgaand aan de installatie kwam de installateur langs om via foto’s te laten zien hoe het kabeltraject eruit komt te zien. Op de dag van de installatie stelden de installateurs zich netjes voor. “Ik had lekkere saucijzenbroodjes voor de mannen gehaald en een kopje koffie voor ze gezet”, vertelt Thea met een glimlach. De installatie was binnen 4 uur gedaan. De installatie is goed verlopen en de installateurs hebben alles netjes opgeruimd nadat ze klaar waren. Richard werkt zelf in de technische dienst. Hierbij staat veilig werken bovenaan. “Ik vind het goed om te zien dat er veilig gewerkt werd door de jongens”, zegt hij.  

“Vroeger ging mijn vrouw pas na 23:00 uur wassen. Nu doen we dat overdag als het zonnetje schijnt”

Richard en Thea hebben nog een goede tip voor andere huurders met zonnepanelen: zet je wasmachine of vaatwasser overdag aan als de zon schijnt. Vroeger deden zij dat pas na 23:00 uur, maar nu doen ze dat overdag als het zonnetje schijnt.

Huurders Ecorus

“Ons aquarium met tropische vissen én hoge watertemperatuur verbruikt veel stroom, dus zonnepanelen zijn voor ons erg handig”

Meer nieuwsberichten

07 dec. 2023
-  Nieuwsbericht
Ecorus helpt Wienerberger bij realiseren duurzame ambities.
06 dec. 2023
-  Nieuwsbericht
Next Level en Ecorus verlengen samenwerking
24 okt. 2023
-  Nieuwsbericht
Dankzij Ecorus werkt Xidoor met zonne-energie van eigen en ander dak.
21 sep. 2023
-  Nieuwsbericht
Lidl sluit een van de grootste Solar Corporate Power Purchase Agreements van Nederland 

Vrijblijvend
advies op maat .

Verduurzamen willen wij allemaal, maar wat is de juiste stap om direct te verduurzamen? Maak een afspraak met een van onze solar adviseur voor een advies op maat. Geheel vrijblijvend.