Ontdek de kracht van CPPA's

In een tijd waar energieprijzen onvoorspelbaar schommelen en duurzaamheidsdoelen steeds ambitieuzer worden, staan bedrijven voor een uitdaging. Hoe kunt u zowel de kosten in de hand houden als tegelijkertijd voldoen aan groene ambities? Het antwoord ligt in Corporate Power Purchase Agreements (CPPA’s). Dit niet alleen een gamechanger op het gebied van financiële stabiliteit, maar ook uw ticket naar een authentiek groen imago en bedrijfsvoering.

Wanneer een CPPA?

Een Corporate Power Purchase Agreement (CPPA) is een langetermijncontract tussen een energieproducent en een bedrijf, waarin het bedrijf hernieuwbare energie rechtstreeks van de producent koopt. Hiermee legt u een directe link naar specifieke hernieuwbare energiebronnen, zoals zonneparken of windturbines.

Een CPPA is dé oplossing voor bedrijven zonder ruimte voor eigen zonne-energieopwek of die willen verduurzamen zonder zware financiële lasten. Of u nu reeds alle ruimte benut heeft, grote energieverbruiken wilt vergroenen of zoekt naar prijszekerheid; een CPPA minimaliseert financiële risico’s en opent deuren naar hernieuwbare energie. Echter, het implementeren van een CPPA kan best complex zijn. Daar kan Ecorus u bij helpen.

KLANTVERHAAL

Lidl sluit een van de grootste CPPA van Nederland 

Bij Ecorus helpen we veel ondernemingen om met zonnepanelen zelf hun energie op te wekken. Voor veel van deze bedrijven draagt het gebruik van zonne-energie in grote mate bij aan hun ESG doelstellingen. Maar soms is de energiebehoefte groter dan de geplaatste zonnepanelen kunnen leveren. Om toch de ESG doelstellingen te halen, bieden we via een Corporate Power Purchase Agreement de mogelijkheid om zonne-energie in te kopen die ergens anders is opgewekt. Lidl Nederland is de eerste foodretailer in Nederland die zo’n CPPA afsluit.

Samen aan de slag met CPPA

Het overwegen van een Corporate Power Purchase Agreement (CPPA) is een belangrijke stap voor bedrijven die hun duurzaamheidsdoelstellingen serieus nemen. Echter, de implementatie van een CPPA vereist een weloverwogen aanpak. Er zijn verschillende factoren (zie onze whitepaper) waarmee rekening moet worden gehouden om het potentieel van een CPPA volledig te benutten.

Directe Toegang tot Hernieuwbare Energie

Een CPPA stelt bedrijven in staat om rechtstreeks van energieproducenten te kopen, waardoor ze zeker zijn van de oorsprong van hun energie

Kostenbesparingen en Prijszekerheid

In een wereld waar energieprijzen fluctueren, biedt een CPPA stabiliteit met vaste tarieven gedurende de looptijd van het contract. Dit zorgt voor duidelijkheid in financiële planning en budgettering

Versterking van Duurzaamheidsimago

Consumenten en stakeholders geven steeds meer de voorkeur aan bedrijven die actief bijdragen aan een duurzame toekomst. Door een CPPA aan te gaan, zendt een bedrijf een krachtige boodschap uit

DOWNLOAD DE WHITEPAPER

De versneller van duurzame ambities

Duurzaamheid staat centraal in de hedendaagse bedrijfswereld. Voor organisaties die hun groene ambities willen realiseren zonder enorme voorafgaande investeringen, biedt de Corporate Power Purchase Agreement (CPPA) een veelbelovende oplossing. Ontdek in deze whitepaper hoe een CPPA werkt, waarom het relevant is voor uw bedrijf en hoe Ecorus u kan begeleiden bij elke stap van het traject.

UW ENERGIETRANSITIE VERSNELLEN?

Ontvang vrijblijvend advies op maat

Iedereen wil duurzamer. Maar de weg er naar toe, die is voor iedereen anders. Bij Ecorus weten we als geen ander hoe je de transitie naar ‘net zero’ het beste kunt aanpakken. Maar wat zijn hierin de juiste stappen? Maak een afspraak met een van onze solar adviseur voor een advies op maat. Geheel vrijblijvend.

Trusted by

nike
groetpolder
klimaatfonds
ALDI
glp
nextlevel
ahold
kennemer-wonen