Next Level

2020  ●  
zonnestroominstallatie  ●  
Venlo, 
NL

Het verhaal achter het meesterwerk

In 18 maanden tijd een state of the art PV installatie opleveren met een oppervlakte van 110.000 vierkante meter en 13.1 MW.  Director Plan Development Rene Geujen en Finance Manager Steven Pracht van Next Level Development nemen u mee in het verhaal achter dit meesterwerk.

Laten we meteen van wal steken: Hoe krijg je in zo’n korte tijd zo’n gigantisch PV-project goed van de grond?

René: “ We waren eind 2018 zelf bezig met de ontwikkeling en hadden al SDE toen we met Ecorus kennismaakten. Al snel werd ons duidelijk dat -wilden we vaart maken- we met deze club van solar specialisten verder moesten. Daar hebben we geen moment spijt van gehad.”

Belang van goed stakeholder management

Steven: “ Je moet je goed realiseren dat we met een complexe situatie met diverse belangengroepen te maken hadden. Samen met Ecorus is met al deze partijen consensus bereikt, waarbij alles netjes juridisch is vastgelegd. Dan ervaar je aan den lijve hoe belangrijk materiekennis en schaalgrootte is en de wil om tot pragmatische oplossingen te komen.”

Rene: “ Voor de bouw van zo’n grootschalig project wil je de beste EPC-partij die het turn key kan opleveren: ‘on time & on budget. Dan blijkt hoe waardevol het is dat Ecorus alle kennis en ervaring zelf in eigen huis heeft. Korte communicatielijnen zorgen immers voor minimale verstoring van het proces.”

Conform de strengste veiligheidseisen

Het hele bouwproces stond in het teken van veiligheid. Zo is er speciaal een dakrand geïnstalleerd, zijn er frequent safety briefings verzorgd voor bezoekers en installateurs, zijn onderaannemers gecontroleerd en is goed in de gaten gehouden of er niets van het dak af kan waaien. Al met al: veiligheid voorop.

San Diep, Projectleider Ecorus: “Bij een groot en complex project overzie je de grote lijn, maar moet je ook een goed oog hebben voor de allerkleinste details om het uiterste uit de installatie te verkrijgen – in ons jargon heet dat ‘detailed engineering.”

Tot slot, hoe zou je dit project kort samenvatten?

Rene: “ Als je bedenkt dat we van eerste idee tot oplevering slechts 18 maanden nodig hadden, dan durf ik te stellen dat we met elkaar een heus huzarenstukje hebben afgeleverd: a masterpiece. ”

Wie maken er nog meer impact?

UCC Coffee Bolsward

2021  ●  
Dakproject  ●  
NL

Albert Heijn Raalte

2020  ●  
Dakproject  ●  
NL

Erasmus

2015  ●  
Dakproject  ●  
NL

BasicFit Kadoelen

2020  ●  
Dakproject  ●  
NL

Van Langen

2019  ●  
Dakproject  ●  
NL

Nak Emmeloord

2017  ●  
Dakproject  ●  
NL