02 Feb. 2022

-  Press release

Ecorus sluit zich aan bij UN Global Compact

Amsterdam/ Eindhoven, 2 februari 2022. Met de officiële deelname aan de United Nations Global Compact maakt zonne-energiespecialist Ecorus haar MVO-strategie (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) zichtbaar bij de start van het nieuwe jaar.

Geïnitieerd in 1999 door de toenmalige secretaris-generaal Kofi Annan, is de UN Global Compact een globaal pact van de Verenigde Naties om bedrijven en organisaties te motiveren een duurzaam en maatschappelijk verantwoord beleid te voeren. 21 jaar na de invoering zijn er al meer dan 19.000 bedrijven in 162 landen die zich hierbij hebben aangesloten.

 

Wereldwijde aandacht PV industrie voor MVO in supply chain

Het belang van het dragen van maatschappelijke verantwoordelijkheid groeit over de hele wereld en over alle industrieën. Het is kenmerkend  voor de geglobaliseerde wereld, in combinatie met een toegenomen welvaart en bewustwording van duurzame en humanitaire condities. In de fotovoltaïsche industrie wordt het dragen van maatschappelijke verantwoordelijkheid in de gehele supply chain steeds noodzakelijker. Dit komt voort uit de wensen van investeerders, banken, verzekeraars en uiteindelijk ook klanten.

MVO was sinds de oprichting van Ecorus al een gedragen integraal onderdeel van de bedrijfsvoering; het zonne-energiebedrijf zal  zich met het commitment aan het UN Global Pact een actievere deelnemer tonen.

More about our One Stop Solar Energy Shop

Share this item

More news items

15 Mar. 2024
-  News item

Ecorus and Wienerberger: Business Partners in crime for the Next 16 Years

07 Mar. 2024
-  News item

Ascend to sustainability: Heldair II's solar development lands beside maritime airbase

01 Mar. 2024
-  Press release

Solar panel project in Holy great success

22 Feb. 2024
-  Press release

Ecorus spearheads major CPPA with Fastned and GLP

Receive tailor-made advice without obligation

We all want to become more sustainable, but what is the right step to immediately become more sustainable? Make an appointment with one of our solar consultants for tailor-made advice. Without charge.